The Long Ballad

Obsah: Píše sa rok 626 a politické centrum Changan je otrasené incidentom brány Xuanwu, úspešným palácovým pučom, ktorý mení vládu dynastie Tang. Princ Li Shimin, ktorý puč vedie, vyvraždí rodinu Li Changge, ktorej sa nakoniec podarí utiecť, kým z princa sa stáva cisár. Li Changge nemyslí na nič iné okrem pomsty a hľadá mocnú armádu, aby zosadila nového cisára. Jej plány sú však zničené v okamihu, keď utrpí nečakanú porážku od armády východo-tureckého kaganátu. Víťazný generál, Ashile Sun, rozhodne, že si Changge nechá vo svojich službách a stane sa z nej jeho stratég, kým sám sleduje svoje vlastné ciele. Dvojica vytvorí impozantné partnerstvo, ktoré začne prerastať do čohosi hlbšieho.


Pôvodný názov: Changge Xing
V znakoch: 长歌行
Anglický názov: The Long Ballad
Alternatívny názov: Song of the Long March, Princess Changge, Princess Chang Ge
Slovenský názov: Dlhá balada
Krajina pôvodu: Čína
Rok: 2021
Počet epizód: 49
Čas na epizódu: 45 min. 
Hrajú: Dilraba Dilmurat (Li Changge), Leo Wu (Ashile Sun), Rosy Zhao (Li Yueyan), Liu Yu Ning (Hao Dou), Alen Fang (Wei Shuyu)...

      

Titulky sedia na verziu videí z YT od China Huace TV Official Channel.
Videá sú nahraté aj na uložto.

TITULKY (uloz.to)
01020304050607080910
11121314151617181920
21222324252627282930
31323334353637383940
414243444546474849


Poznámky:
Incident brány Xuanwu - Incident brány Xuanwu bol prevrat počas dynastie Tang (02.07.626), keď princ Li Shimin (princ Qin) a jeho stúpenci zavraždili korunného princa Li Jiangchenga a princa Li Yuana. Li Shimin, druhý syn cisára Gaozu, intenzívne súperil so svojím starším bratom a mladším bratom. Nakoniec pripravil pascu pri bráne Xuanwu, severnej bráne vedúcej do mesta Changan. Obaja princovia boli pri incidente zavraždený. Do troch dní po prevrate bol Li Shimin zvolený za korunného princa. Cisár Gaozu abdikoval o šesť dní neskôr a na trón sa dostal Li Shimin, ktorý sa stal známym ako cisár Taizong. (zdroj: wiki)

Tegin - turecký titul bežne spájaný s menami mladších členov rodiny veľkého chána.

Shiho

13 komentárov:

  1. Viděla jsem první díl a líbil se mi, velmi zajímavé. Těším se na další, ať jde překlad. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super podívaná. Moc děkuji za tvé titulky.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. koukla jsem na první díl a nemohla jsem se od seriálu odtrhnout moc se těším na další překlad. Hodně štěstí s překladem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. :) A zdieľam tvoj pocit, mňa tiež upútal hneď po prvej časti.

      Odstrániť
  4. Můžu poprosit o další titulky? Moc děkuji

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, na ďalších titulkoch sa pracuje. Mala som menšiu pauzu, ale už znovu prekladám - nové titulky k tomuto seriálu však vyjdú až v januári, keďže teraz máme tie sviatky. :)

      Odstrániť
  5. natrefila jsem na to nahodou jako video a už jsem si myslela ze to budu sledovat, kdyz budu mit stesti s anglickymi titulky. Ale! jake to bylo prekvapeni (a ver mi opravdu hooodne prijemne) kdyz jsem narazila na vase titulky. Jsem hrozna , ale ob den zkousim jestli nahodou se neobjevi nove :D. A drzim se abych se nedivala dopredu a cekam na preklad :D. moc chci za preklad podekovat.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemáte za čo. Bohužiaľ, teraz z pracovných dôvodov úplne nestíham prekladať, ale pomaly pracujem na ďalších častiach. Seriál je to naozaj skvelý tak verím, že si ho užijete až do konca. :)

      Odstrániť
    2. je mi jasné že překládáte při svém volnu takže až to bude tak to bude :) , ja jsem vůbec ráda, že jste se někdo tak šikovny do toho pustil:) .... dokonce jsem pustila ukázku svoji mamce a ta na to, že ikdyž jí asi budu muset vysvětlovat děj tak, že se na to mrkne i ona :D :D

      Odstrániť
  6. Moc děkuji za tvoje titulky 🙏❤️

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj, na seriál jsem narazila nedávno a strašlivě mě baví, doufám, že se můžu brzo těšit na další přeložený díl. Zhltla jsem to skoro na jeden zátah :)

    OdpovedaťOdstrániť