TOP čínske doramy pre rok 2019 (2. časť)

Druhá časť o nadchádzajúcich čínskych doramách je tu a ja som zase raz mala čo robiť, aby som to nejako dala dohromady. Je toho proste toľko... Človeku sa ťažko vyberá, keď si to nemôže aj pozrieť a až potom rozhodnúť, čo je skutočne dobré a čo je proste zlé. Každopádne, riadila som sa inštinktom, ale i množstvom článkov, stránok a hodnotení ich užívateľov. Užite si druhú časť, ktorá sa venuje seriálom zo súčasnosti, no nájdete tu aj Bonus, Doplnok s Republikánskou érou a opäť zas seriál, na ktorý čakám. Dúfam teda, že si niečo vyberiete a budete mať skvelý rok!

Priznám, že som obsah seriálu už raz zmazala, no potom som tomu podľahla a nakoniec to opäť zaradila do zoznamu a to rovno na začiatok. A teraz už ani neviem, čo mi na tom tak vadilo. Veď posúďte sami:
       Tong Nian je 19-ročná študentka s vysokým IQ a nízkym EQ. Je slávna anime cosplayerka a speváčka. Na prvý pohľad sa zamiluje do Han Shang Yana, ktorý je geniálnym hráčom vo svete e-športu, má chladnú osobnosť a nikdy nevenuje pozornosť dievčatám. Tong Nian je pri ňom ako vymenená a má veľkým problém s ním vôbec hovoriť, avšak jej osobnosť nakoniec upúta jeho pozornosť.

: (30/44) epizód, 45 min., iQiyi
: romantika, komédia, škola
: adaptácia románu Stewed Squid with Honey (2014) od Mo Bao Fei Bao

Večný milostný príbeh, ktorý existuje už 1000 rokov medzi workoholičkou v zábavnom priemysle a božstvom, ktorého úlohou je napísať životnú cestu pre každého človeka.
        Vyzerá to na jeden z tých sladkých príbehov, ktorá vás ani neunaví zdĺhavosťou a dúfajme že ani nenaserie tragickým koncom. Sledovať lásku cestu božstva a workoholičky vyzerá ako skvelý plán pre voľné večery, o hlavnom príťažlivom hercovi ani nehovoriac, takže si to nenechám proste ujsť!

: 36 epizód, 45 min., iQiyi
: romantika, fantasy, nadprirodzeno
: natáčanie skončilo 05-2018
: licenciu na vysielanie by mal mať aj Netflix

V multiplayerovej online hre Glory je Ye Xiu známy ako odborník na úrovni učebníc a špičkový hráč. No po rade okolností je vylúčený zo svojho profesionálneho tímu. Po odchode z hernej scény sa usadí v internetovej kaviarni ako jeden z manažérov. Keď Glory spustí desiaty server, vrhá sa do hry ešte raz vybavený desiatimi rokmi herných zážitkov, spomienkami a minulosťou i vlastnou zbraňou. Jeho cesta sa začína zase od začiatku.
           Sladký Yang Yang v hlavnej úlohe! Zaujímavý trailer, skvelé postery... K tomu „herný obsah“, ktorý má zrejme pritiahnuť našu a mladšiu generáciu. Premiéra je pritom zatiaľ naplánovaná na leto. Nechcem sa opakovať, no vyzerá to dobre a určite by som si to chcela pozrieť.

: (40/48) epizód, 45 min., Tencent Pengiun Pictures
: akčné, dobrodružné, fatasy
: adaptácia románu s názvom Butterfly Blue od Hu Dielana
: natáčanie sa začalo 09-2017

Yi Yao a Qi Ming sú priatelia z detstva, ich domy boli dokonca aj na rovnakej ulici. Seriál rozpráva o ich osude, keď sa Qi Ming stavia do role staršieho brata, aby podporil Yi Yao prejsť rôznymi životnými ťažkosťami. Po absolvovaní sa nakoniec otvárajú vzájomným pocitom, no do ich vzťahu sa pripletú nedorozumenia.
           Seriál je natočený na motívy románu od Guo Jing Minga, ktorého knihy sa už stali predlohami pre úžasné seriály (Ice Fantasy) a filmy (L.O.R.D. Legend of the Ravaging Dynasties). Pôvodná predloha sa však venuje závažným a ťažkým témam ako je napríklad samovražda, potraty a tehotenstvo v skoršom veku. Preto boli v seriály urobené mnohé zmeny, aby nemal taký depresívny nádych. Ako veľmi však zasiahli do predlohy však uvidíme až po odvysielaní. V septembri minulého roku však vyšiel film s rovnakým názvom a podľa rovnakej predlohy. Zatiaľ som ho nevidela, no plagáty s plačúcimi hercami ma chytili za srdce, aj keď zrejme nesleduje úplne celý príbeh ale len jeho časť (moje dohady kvôli obsahu). Takže, pokiaľ doteraz boli v zozname rôzne oddychovky, toto je presne tá dráma, ktorá mi zrejme po zhliadnutí nedovolí v noci spávať.

: 45 min., Hunan TV, iQiyi, Tencent
: romantika, škola, dráma
: adaptácia románu od Guo Jing Minga
: natáčanie ukončené 11-2017
: film s rovnomenným názvom vyšiel 09-2018

Príbeh sleduje otca a syna, ktorí zastupujú dve generácie policajtov, a riskujú svoje životy vo vojne proti drogám. 
Hongkonský obchodník s drogami Liu Hao Yu sa stretne s Lin Yeo Dongom z Guangdongu, aby vybudoval ilegálnu výrobňu drog v čínskej provincii. Počas jednej z operácii, protidrogová jednotka s Li Feiom neúmyselne zistí  pravdu. S partnerom Song Yangom začne vyšetrovanie napriek mocným ľuďom, ktorí zo zákulisia dohliadajú na ochranu drogového kruhu. Medzitým Li Feiov otec, Li Wei Min takisto vedie operáciu ako vedúci protidrogovej politiky v snahe zničiť kriminálny syndikát.
              Johnny Huang v hlavnej úlohe, dámy a páni! Model a tiež hlavný herec BL drámy Addicted (2016), Moonshine and Valentine (2018) a vo vedľajšej úlohe si zahral v Demon Girl 2 (2016). Vidieť ho je pre mňa pastva pre oči a vidieť ho niekde hrať je... Fu! Seriál bola natočený v spolupráci s Úradom verejnej bezpečnosti Ministerstva verejnej bezpečnosti a Oddelenia verejnej bezpečnosti v meste Guangdong. To spolu so zábermi z natáčania napovedá, že pôjde o veľkolepý, akčný príbeh, ktorý bude mať čo ponúknuť, takže všetko nebude postavené len na Johnnym, no pre mňa konkrétne je od hlavným lákadlom na sledovanie! (A myslím, že to iQiyi veľmi dobre vie.)

:  48 epizód, iQiyi
: akčné, krimi, detektívne
: natáčanie sa začalo 01-2018

Zhuang Rui je obyčajný muž, ktorý pracuje v záložni. Jedného dňa je napadnutý lupičmi a bitke sa poraní o nefrit a jeho oči sú zranené. Zisťuje, že dosiahol križovatku života a jeho nové oči mu prinášajú do života veľké zmeny, ktoré si ani nedokázal predstaviť. Začína sa jeho duchovné dobrodružstvo. K takejto magickej moci má však prístup len Dračí klan a Chuzi. Zhuang Rui sa vydáva na cestu odhaľovania pravdy a vytvára si nové vzťahy s policajtkou Miao Fei Fei či klenotníkom Qin Xuan Bing. Popritom zisťujú, že ich životy sú ohrozené.
Hlavnú postavu si stihne Lay z EXO a samotnú produkciu mal na starosti tím, ktorý pracoval aj na The Mystic Nine. Úplne zabijácka kombinácia! Čo od toho teda čakať? Rozhodne poriadnu akciu, nadprirodzeno a to celé vmiešané do veľkého dobrodružstva. Naozaj tomu dávam veľké očakávania a pevne verím, že ako pri „Mystickej devine“ nebudem sklamaná! Zatiaľ nie je potvrdené nič oficiálne, no wiki hlási, že stanica Hunan TV tento seriál odvysiela už 16.1. Práva má kúpené tiež Viki Global TV, takže sa je naozaj na čo tešiť.  
               
: 60 epizód, 45 min., Hunan TV, iQiyi, Tencent
: dobrodružné, fatasy
: adaptácia románu od Da Yana
: natáčanie skončilo 06-2018

Kiss, Love and Taste – keď úžasný šéfkuchár príde o svoje chuťové bunky, je na čase, aby sa ukázala mladá žena, ktorá sa chce naučiť recepty jeho rodiny a psychológ, ktorý mu chce pomôcť. See You Again – cestovanie časom, kedy sa Shi Jian vracia desať rokov späť do minulosti a má možnosť napríklad aj stretnúť sa skôr zo svojim budúcim manželom. The World Owes Me A First Love – o mužovi, ktorý sa rozhodne vystavať svoj talent od úplného dna a mladej žene, ktorá doposiaľ nebola zamilovaná. Dear Archimedes – o týpkovi, ktorý žije v izolovaný v mysterióznom zámku a rieši komplikované prípady a biologičke, ktorá sa mu tam dostane a začne mu pomáhať. Dancing in the Storm – proste William Chan!!

The Files of Teenagers in the Concession – o mladom mužovi, ktorý vyrastal na ulici, no teraz je nadaný v parných strojoch a robí všetko preto, aby sa stal najlepším. Eighteen Springs – o spletitosti sťahov v priebehu rokov, keď sa Gu Man Zhen zamiluje do bohatého Shen Shi Jun, no ten sa ožení s niekým iným. Fearless Whispers – Gu Yao Dong sa stáva policajtom a dúfa, že bude môcť hájiť zákon, no nakoniec sa dostáva do boja medzi komunistami a nacionalistami. Hai Tang's Rouge Shines Through in the Rain – o dievčati, ktoré hľadá svojho otca, začne robiť vo výrobni rúžov a zamiluje sa do mladého pána, no kvôli ľsti sa vydá za jeho brata a príbeh naberá na obrátkach. Raiders of the New Way – o hľadaní kráľovského pokladu zlodejom, ktorý si musí zachrániť krk od banditov a všetkých chamtivcov. The Unknown Detective – o bývalom detektívovi, ktorý prichádza do Šanghaja vyšetriť smrť svojho otca a spája sa s detektívkou, ktorá už má pár prípadov za sebou. The Eight – o obyčajnom študentovi, ktorý sa zapletie do otvorenej vojny a skrytého konfliktu záhadného sveta.

As Long As You Love Me – V očiach širokej verejnosti je Zhou Xiao Meng mladšou nevlastnou sestrou mafiánskeho bossa Zhou Yan Zhaoa. Ale nikdy neuvidia ich tajomstvo a sexuálny vzťah, ktorý sa odohráva za stenami ich zámku. Matka Xiao Meng sa pokúsila pred pár rokmi zabiť otca Yan Zhaoa, no tá je už mŕtva a otec ostal vo vegetatívnom stave. Zhou Yan Zhao je naplnený pomstou a svoj hnev si môže vyventilovať len na krásnej sestričke, s ktorou vyrastal. Láska, ktorej kedysi podľahol, je teraz nahradená jeho frustráciou. Opustia niekedy minulosť a začnú svoje životy odznovu?
          Po tom, čo o tomto seriály padli pred dvomi rokmi prvé zmienky, sa toho veľa stalo. Najskôr sa zmenilo herecké obsadenie, kedy v lete rezignovalo hlavné herecké obsadenie Wallace Chung, Qiao Zhenyu a Ying Er. Po dohadoch ohľadom nových hercov a problémoch s agentúrami, sa v novembri 2017 rozbehlo natáčanie s mladou trojicou Dylan Xiong, Lai Yu Meng a Dong Li, kedy s nimi vyšli aj prvé postery; a teraz je otázne, či celý seriál nezastaví cenzúra vzhľadom na preberanú tému. Aj keď sú mnohí názoru, že o incest nejde, keďže by malo ísť o adoptovanú dcéru resp. že matka ich oklamala a vôbec nie sú nijako príbuzní, objavujú sa hlasy, ktoré sú proti vysielaniu. A keďže cenzúra v Číne zastavila už neraz seriály, ktoré vyviedli zrejme i menšie prehrešky, je skutočne otázke, ako sa k tomu postavia.
          Celý seriál by mal byť popritom upravenou verziou románu od Fei Wo Si Cun (rovnomenného názvu z roku 2013), ktorú som už raz spomínala v prvej časti tohto článku (Good Bye My Princess), no jej štýl milostných príbehov, ktoré sú naplnené úzkosťou, nie každému zrovna sedí. Hlavne v období, keď publikum radšej siahne po seriály o romantickom sladkom vzťahu.
         Aj keď by som bola šťastná, aby tento seriál nemusel byť v takej kategórii, v akej ho tu mám, a najradšej by som mu dala prvú priečku v zozname, ohľadom jeho osudu som skutočne dosť skeptická.

Zaujímavosť: Nie že by som bola nejaká obrovská EXO-L, ale pri spracúvaní seriálov do tohto článku som natrafila hneď na niekoľkých členov a bývalých členov tejto juhokórejskej idol skupiny. Najskôr to bol Z. Tao a jeho hlavná úloha v The Files of Teenagers in the Concession (Rep. éra, naozaj úžasný trailer!), potom Sehun a Dear Archimedes a nakoniec to zabil celé Lay s The Golden Eyes! Dala som si teda tú prácu a zo zaujímavosti zistila, v koľkých seriáloch tento rok budú títo chlapci hrať. Štatistika sa má tak, že z pôvodných dvanástich členov EXO hrá v roku 2019 päť v ôsmich seriáloch! Možno to nie je všetko, ale... fuha!

Táák... A to je záver tohto dvojdielneho článku o nadchádzajúcich doramách. Je toho dosť, možno až príliš, avšak môžeme očakávať, že sa to týmto naozaj nekončí. Každý mesiac sa môže objaviť niečo nové, čo doposiaľ nebolo tak výrazne prezentované a úplne nám to vyrazí dych. Ak to tak skutočne bude, nebudem vôbec proti a veľmi rada sa nechám niečím prekvapiť. A čo vy? Koľko nových seriálov ste si našli na sledovanie a popritom sa nám rok ešte ani poriadne nezačal?


Zdroje: mydramalist.com, youtube.com, wikipedia.org, cdramabase.com, chinesedrama.info, cnewsdevotee.wordpress.com, cfen.si, ew.qq.com

Shiho

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára