Different Dreams (이몽)

Obsah: Počas japonskej okupácie Kórejského polostrova sa stretávajú Lee Young Jin, kórejská doktorka, ktorú vychovali japonský rodičia, a Kim Won Bong, vodca tajnej organizácie. Obaja bojujú za nezávislosť Kórey vlastnými spôsobmi, kým nemusia spojiť svoje sily.

Pôvodný názov: Yimong
V znakoch: 이몽
Anglický názov: Lee Mong, Imong
Slovenský názov: Rozdielne sny
Krajina pôvodu: Južná Kórea
Scenár: Jo Gyoo Won
Režisér: Yoon Sang Ho
Rok: 2019
Počet epizód: 40 (2x20)
Čas na epizódu: 35 min. 
Hrajú: Lee Yo Won (Lee Young Jin), Yoo Ji Tae (Kim Won Bong), Im Joo Hwan (Fukuda), Nam Gyu Ri (Miki)...

          

TITULKY (uloz.to)


Poznámky: 
Kjongsong (Gyeongseong) = dnešný Soul
KPG (The Korean Provisional Government) = Dočasná vláda Kórejskej republiky (1919-1948) so sídlom v Šanghaji a neskôr v Čchung-čchingu, počas japonskej koloniálnej nadvlády.
Kórejská vlastenecká organizácia - bola tajnou organizáciou, ktorej cieľom bolo zavraždiť prominentné japonské osobnosti japonského impéria. Bolo to jedno z hnutí poháňané Dočasnou vládou KR.
Heroický zbor - organizácia založená v Kórei v roku 1919, počas japonského koloniálneho obdobia. Jeho aktivisti verili v revolučné povstanie, rovnako ako rovnostárstvo.
Kominterna - Komunistická internacionála/Tretia internacionála (1919-1943) bola medzinárodná komunistická organizácia založená v Moskve. Vyzývala k medzinárodnému boju „všetkými dostupnými prostriedkami, vrátane ozbrojených síl, za zvrhnutie medzinárodnej buržoázie a za vytvorenie medzinárodných Sovietskych republík ako prechodnej fázy k úplnému zrušeniu štátu.“
(Zdroj: wiki)

Shiho

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára